,

Celebration- Heeft God de geest gegeven?

‘Mijn Afrikaanse Oma’,  zo luidde de naam van de expositie in het Verhalenhuis Belvedere waar afgelopen zondag onze maandelijkse Celebration plaatsvond. Geheel in stijl werd de viering gestart met het Afrikaanse lied ‘ Palibe Ofana ndi Yesu’ (No one like Jesus). Uiteraard met de daarbij behorende bewegingen. Een prachtig lied om God te vragen aanwezig te zijn, want dat was waar het thema afgelopen zondag over ging: Heeft God de geest gegeven? Leven met een nieuwe dimensie.

‘Heb jij weleens iets van Gods aanwezigheid ervaren?’  Dit was de prikkelende vraag waarmee Hendrik Klaver (Pastor Pionier) zijn korte bijdrage opende en aanwezigen uitdaagde hierop te reageren. Er kwamen verschillende reacties:

‘ Tijdens mijn bevalling: tussen de weeen door kreeg ik liedjes met teksten in mijn hoofd die mij erdoorheen hielpen’.

 ‘Ja, heel praktisch: toen wij in het buitenland woonden was ik op zoek naar een gastouder voor mijn kinderen die zowel de plaatselijke taal als de Nederlandse taal sprak. Ik liep in de supermarkt en mijn oog viel opeens op een advertentie die precies paste bij wat ik zocht. Dit was echt een gebedsverhoring’.

 ‘Ik ervaar weleens bovennatuurlijke rust en vrede als ik me ergens zorgen over maak en dit aan God vertel’.

Na de korte bijdrage van Hendrik, was er ruimte om op verschillende manieren verwerking te zoeken, zoals in gesprek gaan met elkaar over jouw ervaring met God.  Ben jij meer iemand die behoefte heeft aan innerlijke reflectie? Dan kon je je laten verleiden door de enorme schaal met heerlijk ogend fruit midden in de stille reflectieruimte. Genietend van het fruit, kon je nadenken over o.a. de vraag: ‘ welke eigenschappen (vruchten) van de geest zou jij in je leven graag zichtbaar laten zijn?’
Last but not least was er ook aan onze spelletjesfans gedacht: voor hen was de uitdaging om zo snel mogelijk alle lichaamsdelen voor een goed functionerend lichaam bij elkaar te verzamelen. Dit resulteerde helaas ook in ‘hartloze’ deelnemers aan het einde van het spel, maar niet getreurd want tijdens de gezamelijke maaltijd waarmee werd afgesloten, kreeg iedereen tenslotte nog de kans voor het voeren van een hartelijk gesprek….

Celebration, een passende naam voor de feestvreugde van afgelopen zondag: Een ochtend waarbij de aanwezigheid van God zichtbaar en tastbaar was.