Een nieuwe naam…

Het Project op Zuid werd door veel Rotterdammers al “Het Project op Zuid” genoemd voordat we onze eigen naam hadden gekozen. Doo12346509_900267076708502_2052222766058227234_nr de ontwikkeling die we de afgelopen jaren hebben doorgemaakt is het nu echter tijd om de “pay-off” die we gebruikten (Kerk op de Kop) als naam te voeren.

“Kerk op de Kop” geeft een duidelijke verwijzing naar het gebied waarbij we “Kop” in de meest ruime definitie gebruiken en daarbij de hele noordkant van Rotterdam Zuid meerekenen (met name Wilhelminapier, Kop van Zuid, Katendrecht en de noordkant van de Afrikaanderwijk). De meeste mensen die momenteel betrokken zijn bij Kerk op de Kop wonen of werken op de Kop van Zuid en Katendrecht.

Tegelijkertijd is “Kerk op de Kop” ook een knipoog naar “Kerk op z’n Kop”. Want we zijn nogal anders dan wat mensen vaak verwachten als ze het woordje “Kerk” horen. We pakken dingen vaak anders aan en denken juist niet vanuit het bestaande maar bouwen samen aan iets nieuws. Kerk op de Kop is een plek waar zowel mensen die niet geloven als mensen die wél geloven betrokken zijn.

Met deze verandering hebben we ook een nieuwe flyer gemaakt die goed laat zien wat Kerk op de Kop nu eigenlijk is en wat we zoal doen. Deze flyer kunt u hier downloaden.

Op de achtergrond werken we inmiddels hard aan een nieuwe website die past bij deze nieuwe fase!