Enthousiasme voor Messy Church

Op donderdag 20 juni kwam een groep mensen bij elkaar om na te denken over het concept “Messy Church”. Messy Church ontstond in 2004 in Engeland en er bestaan inmiddels duizend messy churches in twaalf verschillende landen.

Messy Church is een heel toegankelijke activiteit die aan de ene kant expliciet christelijk is maar tegelijk ook inclusief is en waar mensen zich gemakkelijk welkom kunnen voelen. Tijdens Messy Church staat er een thema of bijbelverhaal centraal. Jong en oud kiezen uit verschillende activiteiten die hen aanspreken en gaan daarmee aan de slag. Er is in deze activiteiten veel ruimte voor creatiiviteit. Er is een korte viering en Messy Church wordt altijd afgesloten met een gezamelijke maaltijd.

Op 20 juni bleek dat er veel enthousiasme is om aan de slag te gaan met Messy Church. Daarbij was duidelijk dat er minder enthousiasme is voor “knutselen” (bij sommige Messy Church initiatieven in Engeland ligt een belangrijke nadruk op “crafts”) maar meer enthousiasme voor een diversiteit aan mini-workshops. Sommige muzikaal, sommige meer artistiek met schilderen en met de handen, sommige meer sportief, etc.

In het najaar hopen we met een eerste Messy Church event te experimenteren. Wil je ook meehelpen of op de hoogte blijven? Stuur dan even een mailtje naar Mavis Klaver.