,

Soulmate Couch op Wijkfestival Spoorweghaven

Op zondagmiddag 25 september werd op de Kop van Zuid Burendag gevierd met een wijkfestival in het Spoorweghavenpark (het park achter de nieuwe Albert Heijn op de Laan op Zuid). Dit feest werd georganiseerd door een aantal actieve bewoners in samenwerking met Buurt Bestuurt en Tentakel (een mobiel Rotterdams kunst en theater festival). Kerk op de Kop was ook gevraagd een bijdrage te leveren.

Naast alle kunst, theater, muziek en eten was Kerk op de Kop dan ook aanwezig met een “Soulmate Couch”. Voorbijgangers konden draaien aan een rad met allerlei onderwerpen. Het rad stopte bij een onderwerp en hierover kon men op de bank met iemand praten. De onderwerpen waren onder andere stilte, liefde, wonder, dood, God, twijfel, enz.

De Soulmate Couch trok de aandacht en er ontstonden allerlei gesprekken. We hadden leuke gesprekjes met kinderen. Ze gingen serieus in gesprek over de onderwerpen en ze waren verrassend open en eerlijk. Volwassenen hadden vaak wat meer reserves maar ook met hen ontstonden mooie gesprekken.